Datacenter

SYGMANET beschikt over rackruimte binnen het datacenter van Mobistar te Nossegem. Elk rack is voorzien van stroom, internet-verbinding, brand-, rook- en waterdetectie, klimaatregeling en 24/7 bewaking door een bewakingsfirma.

Omgeving

De ruimte maakt gebruik van het cold-corridor systeem. De antistatische vloer is 80cm verhoogd en in de koude gangen maken we gebruik van 90% geperforeerde tegels. De dakpanelen (in de koude gangen) zijn vervaardigd uit lichtdoorlatend veiligheidsglas. Schuifdeuren zijn aanwezig aan voor- en achterzijde van de koude gang.

Elk rack is voorzien van een unieke code met geautomatiseerde sloten en inbraakbeveiliging. Logging van alle gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld (niet-)succesvolle pogingen om het rack te openen.
Electriciteitskabels lopen onder de verhoogde vloer. Data kabels, koper en glasvezel via fiber ducts aan het plafond.

Extra grote racks met afmetingen van 2.20m x 0.8m x 1.2m.


Connectiviteit

In ons datacenter ondersteunen we connectiviteit en colocatie diensten voor carriers, ISV's, ISP's en ASP's, waar uw apparatuur in goede handen is. Tevens bestaat de mogelijkheid om u te connecteren met uw apparatuur via het internet (IP/MPLS), glasvezl (CWDM/DWDM) of via een PSTN lijn.
Cisco Powered. Redundante netwerkverbinding met 99.99% gewaarborgde internettoegang.

Overzicht andere operatoren in Mobistar datacenter:

Transit providers:


Lokale en internationale internet exchanges:


Stroomvoorziening

Per full rack kan er tot 96Amp geleverd worden. Elk rack is voorzien van twee power feeds. De 2 main power feeds hebben een totale capaciteit van 4.5 MegaWatt (full load). De electriciteitsleverancier (Electrabel) levert de hoogspanning via 2 onafhankelijke circuits van 230V AC. In worst-case scenario staat er ook een dieselgenerator klaar met een capaciteit voor 24u.

Klimaat

Totale koelcapaciteit van 244kW (N+1).
De temperatuur wordt gehandhaafd op +- 21°C en de vochtigheidsgraad op +- 50%.

Beveiliging

De beveiliging omvat een strikte toegangsprocedure, een inbraakalarmsysteem en een toegangssysteem met keycard. De toegang wordt geregistreerd en gecontroleerd vanuit het centrale netwerk. De selectieve beveiliging omvat eveneens CCTV-camerabewaking binnen en buiten het gebouw. Bewakingsfirma security (Groep 4) is 24/7 ter plaatse.

De ruimte beschikt over brand-, rook-, water- en bliksemdetectie systemen en een aarding-systeem met een koperverbinding per voetafdruk van 50mm.

Adres

Mobistar Nossegem (Brussel)
Leuvensesteenweg 641
1930 Nossegem